Üzerindeki tencereyi ısıtan

Üzerindeki tencereyi ısıtan ama elinizi yakmayan bir soba hayal edin. Bu makale, tüm artıları ve eksileri ile indüksiyon ocaklarını açıklamaktadır. Pişirme işlemi teknik olarak yiyeceğe ısı eklemeyi içerir. Bunu yapmak için, geleneksel olarak bir ısı kaynağının üzerine bir kap (bir tencere veya tava gibi) yerleştirilir. Isı kaynağı bu kabı ısıtır. Yiyecekleri ısıtılmış kapta ısı vererek pişirir.


 
İndüksiyonlu ocaklar, üçüncü nesil mutfak pişirme sistemleridir. Sistemin hızlı çalışmasının sebebi, üzerine yerleştirilen tencerenin ocağın kendisi değil ısı kaynağına dönüşmesidir. Böylece indüksiyonlu pişiricinin yüzeyi ısınmaz; üzerlerindeki kap ısınır. Bu sayede elinizi ocağın üzerinde yakma riski yoktur.

Fakat indüksiyonlu ocaklar bunu nasıl yapar?
Basitçe söylemek gerekirse, indüksiyonlu ocak bir açık devre gibidir. Üzerine doğru kap yerleştirildiğinde devre tamamlanır ve kap ısı üretmeye başlar. İndüksiyonlu pişiricinin seramik yüzeyinin hemen altına yerleştirilmiş bir elektromıknatıs manyetik bir alan oluşturur. Doğru tencere ocağa yerleştirildiğinde tencerenin metal gövdesi bu manyetik alandan enerji alarak ısınır. Yani ısı sobanın yüzeyinde değil; Doğrudan üstündeki kapta üretilir.

İndüksiyonlu Pişirici nedir? O nasıl çalışır?

Bu manyetizmanın şiddeti elektronik devrelerle artırılıp azaltılabilir. Isı doğrudan kapta üretildiğinden, ısının yoğunluğu neredeyse anında değiştirilebilir.

Geleneksel gaz sobalarında (ister doğal gaz ister tüp gaz olsun), ısı üretim verimliliği aslında son derece düşüktür. Bunun nedeni alevlerin ürettiği enerjinin büyük kısmının ısıtılmış kabın yanlarından kaçması ve önce kabın daha sonra içindeki yiyeceğin ısıtılması gerektiğidir. İndüksiyonlu ocaklarda ısı verimi son derece yüksek% 84 iken gazlı ocaklarda% 39.9'dur. Elektrikli radyant fırınlarda ısı üretim verimlilik oranı% 71'dir.


 
Tüketim karşılaştırmasına baktığımızda şu tabloyla karşılaşıyoruz: Orta büyüklükte bir ocak gözü tam kapasitede yanarken bir saat boyunca 9000 BTU ısı üretir. İndüksiyonlu bir ocak gözünde 1,25 kW elektrik tüketerek aynı miktarda ısıyı elde edebilirsiniz. Bu değeri mevcut elektrik birim fiyatı ile çarparak maliyeti kolayca hesaplayabilirsiniz.

İndüksiyonlu Pişirici nedir? O nasıl çalışır?

Klasik ev aletlerinin elektrik tüketim değerlerini burada bulabilirsiniz.

Hiç şüphesiz indüksiyonlu ocakların en büyük faydası, elde edilen zamandan tasarruf sağlamasıdır. 1 litre suyun kaynama süresi indüksiyonlu bir ocakla yaklaşık yarı yarıya azaltılır.

Bununla birlikte, evinizdeki geleneksel bir sobayı bir indüksiyonlu ocakla değiştirmeye karar verdiğinizde, şunu hatırlamalısınız: İndüksiyonlu ocaklar tüm tencere veya tavalarla çalışmaz. Sadece özel indüksiyon kapları ile kullanılabilirler. Bu, evinizde kullandığınız tüm saksıların (çaydanlıklar ve tencere dahil) yenilenmesi gerektiği anlamına gelir.

https://grandticaret.com/
https://iqossepeti.xyz/
https://heetssepeti.xyz/
https://heetsistanbul.xyz/
https://istanbulheets.xyz/
https://istanbuliqos.xyz/
https://avmheets.xyz/
https://avmiqos.xyz/
https://heetsavm.xyz/
https://iqosavm.xyz/
https://heetsiqoss.xyz/
https://iqosheets.xyz/
https://eesigarniz.xyz/
https://koreandrama.to/
https://yemekleri.org/
https://filmizlesenehd.com/
https://www.modanursal.com/
https://mersinvestelservisi.com/
https://www.bamboliltd.com/
https://www.sehirlerarasinakliye.biz/
https://vezirsosyalmedya.com/
https://www.onlinefalcilar.com/
https://www.onlinefalcilar.net/
https://www.anabolickapinda4.com/
https://antikaesyaalanlar.web.tr/
https://mobilyamontaj.gen.tr/
https://yasamkaravan.com/
https://ayakkabidukkani.com/
https://araniyor.org/
https://antiseo.xyz/
https://www.dertdoktoru.com/
https://mistikguzelliksalonu.biz.tr/
https://sigaramiz.com/

Bu Backlinkleme https://www.seokoloji.com/ tarafından yapılmış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance, Btcturk, Paribu Komisyon Oranları

Spor

SEO Analiz Google Sıralama Yarışması